Please use this identifier to cite or link to this item:
http://umt-ir.umt.edu.my:8080/handle/123456789/7931| Title: | Kesan penceluran dan pengeringan ke atas warna dan ciri-ciri berfungsi pelbagai jenis ubi tempatan |
| Authors: | Mazlin Abd. Basha |
| Keywords: | LP 18 FASM 3 2006 Mazlin Abd. Basha |
| Issue Date: | 2006 |
| Publisher: | Terengganu: Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia |
| Abstract: | Kajian ini dijalankan bagi mengkaji kesan penceluran dan pengeringan terhadap warna. kandungan lembapan, kandungan bahan fenolik, ciri-ciri berfungsi ubi seperti kadar keterlarutan, keupayaan pengembangan dan kadar penyerapan air bagi empat jenis ubi yang berlainan iaitu ubi kayu, ubi keledek, ubi keladi dan ubi badak. |
| URI: | http://hdl.handle.net/123456789/7931 |
| Appears in Collections: | Fakulti Agroteknologi dan Sains Makanan |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| LP 18 FASM 3 2006 Abstract.pdf | 437.08 kB | Adobe PDF | View/Open | |
| LP 18 FASM 3 2006 Full Text.pdf Restricted Access | 2.68 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.