Please use this identifier to cite or link to this item: http://umt-ir.umt.edu.my:8080/handle/123456789/7931
Title: Kesan penceluran dan pengeringan ke atas warna dan ciri-ciri berfungsi pelbagai jenis ubi tempatan
Authors: Mazlin Abd. Basha
Keywords: LP 18 FASM 3 2006
Mazlin Abd. Basha
Issue Date: 2006
Publisher: Terengganu: Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia
Abstract: Kajian ini dijalankan bagi mengkaji kesan penceluran dan pengeringan terhadap warna. kandungan lembapan, kandungan bahan fenolik, ciri-ciri berfungsi ubi seperti kadar keterlarutan, keupayaan pengembangan dan kadar penyerapan air bagi empat jenis ubi yang berlainan iaitu ubi kayu, ubi keledek, ubi keladi dan ubi badak.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/7931
Appears in Collections:Fakulti Agroteknologi dan Sains Makanan

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
LP 18 FASM 3 2006 Abstract.pdf437.08 kBAdobe PDFView/Open
LP 18 FASM 3 2006 Full Text.pdf
  Restricted Access
2.68 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.