Please use this identifier to cite or link to this item:
http://umt-ir.umt.edu.my:8080/handle/123456789/662
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Zul Izwan, Mohtar | - |
dc.date.accessioned | 2011-02-07T13:06:58Z | - |
dc.date.available | 2011-02-07T13:06:58Z | - |
dc.date.issued | 2008-07 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/662 | - |
dc.description.abstract | Dewasa ini, telah wujud pelbagai persaingan yang hebat dalam industri peruncitan dan perkhidmatan bagi memenuhi keperluan dan kehendak pengguna. Kejayaan industriindustri ini bergantung kepada aktiviti-aktiviti peruncit untuk cuba memasarkan barangan mereka dan memenuhi keperluan dan kehendak pengguna. Kepuasan pelanggan pula dikesan amat penting dalam mewujudkan kesetiaan pelanggan dan akhirnya meningkatkan perkongsian pasaran. Namun begitu, hampir mustahil untuk menilai kepuasan pelanggan disebabkan pengertian dan anggapan terhadapnya adalah bersifat abstrak dan subjektif. Oleh itu, kajian ini berusaha menterjemahkan kepuasan pelanggan kepada suatu parameter yang boleh diukur bagi membolehkan masyarakat perniagaan memahami dengan lebih jelas tentang konsep kepuasan pelanggan. | en_US |
dc.language.iso | en | en_US |
dc.publisher | Fakulti Sains dan Teknologi | en_US |
dc.subject | HF 5415.335 .Z8 2008 | en_US |
dc.subject | Zul Izwan Mohtar | en_US |
dc.subject | Pemodelan kabur dalam menilai kepuasan pelanggan dalam industri peruncitan | en_US |
dc.subject | Consumer satisfaction | en_US |
dc.title | Pemodelan kabur dalam menilai kepuasan pelanggan dalam industri peruncitan | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Appears in Collections: | Fakulti Sains dan Teknologi |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
HF 5415.335 .Z8 2008 Abstract.pdf | 906.23 kB | Adobe PDF | View/Open | |
HF 5415.335 .Z8 2008.pdf Restricted Access | 32.71 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.