Please use this identifier to cite or link to this item:
http://umt-ir.umt.edu.my:8080/handle/123456789/617
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Suhaini, Ahmat @ Amiruddin | - |
dc.date.accessioned | 2011-01-03T02:44:37Z | - |
dc.date.available | 2011-01-03T02:44:37Z | - |
dc.date.issued | 2008-11 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/617 | - |
dc.description.abstract | Pemakanan merupakan elemen penting dalam mengekalkan tahap kesihatan, tumbesaran dan kematangan bagi spesies ikan yang dikultur. Protein diperlukan untuk membekalkan tenaga dalam badan dan diperlukan semasa proses sintesis hormon, antibodi, enzim, dan pembentukan tisu. Kajian ini telah dijalankan untuk mengetahui keperluan protein dalam diet terhadap tumbesaran dan kematangan induk kelah, Tor tambroides. Dalam kajian ini, 4 diet yang berbeza telah diberikan kepada induk T. tambroides yang mengandungi paras protein sebanyak 30%, 35%, 45% dan 55%. Di sepanjang 120 hari tempoh kajian, induk diberi diet tersebut pada kadar 3% daripada berat badan. Kajian ini telah dijalankan di hatcheri Universiti Malaysia Terengganu. | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.publisher | Fakulti Agroteknologi dan Sains Makanan | en_US |
dc.subject | QP 551.5 .S8 2008 | en_US |
dc.subject | Suhaini Ahmat @ Amiruddin | en_US |
dc.subject | Keperluan protein dalam diet untuk tumbesaran dan kematangan induk kelah, Tor tambroides (bleeker) | en_US |
dc.subject | Protein-protein interactions | en_US |
dc.title | Keperluan protein dalam diet untuk tumbesaran dan kematangan induk kelah, Tor tambroides (bleeker) | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Appears in Collections: | Fakulti Agroteknologi dan Sains Makanan.. |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
QP551.5 .S8 2008 Abstract.pdf | 1.36 MB | Adobe PDF | View/Open | |
QP551.5 .S8 2008.pdf Restricted Access | 23.63 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.