Please use this identifier to cite or link to this item: http://umt-ir.umt.edu.my:8080/handle/123456789/3501
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorFatihah Abdul Kadir-
dc.date.accessioned2015-09-15T13:05:56Z-
dc.date.available2015-09-15T13:05:56Z-
dc.date.issued2002-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/3501-
dc.description.abstractPeratus alkaloid keseluruhan ditentukan bagi petai ialah sebanyak 0.36% dan bagi jering pula adalah 0.32% (berasaskan berat basah). Dari pelbagai sistem kromatografi yang diuji, satu sistem yang terdiri dari gel silika sebagai fasa pegun dan etil asetat-metanol-ammonium hidriksida pekat (3:6:1) sebagai fasa bergerak adalah sesuai untuk pemisahan alkaloid daripada petai manakala bagi jering pula ialah kloroform-metanol-ammonium hidroksida pekat (8:1.5:0.5), digunakan sebagai pelarut, dengan teknik KLN...[et al.]en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherTerengganu: Kolej Universiti Terengganu (UPMT)en_US
dc.subjectLP 4 FST 3 2002en_US
dc.subjectFatihah Abdul Kadiren_US
dc.subjectAlkaloiden_US
dc.subjectLaporan Projek FST 2002en_US
dc.titlePerbezaan kimia antara buah petai, buah jering dan buah kerdasen_US
dc.typeWorking Paperen_US
Appears in Collections:Fakulti Sains dan Teknologi

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
LP 4 FST 3 2002 Abstract.pdf5.62 MBAdobe PDFView/Open
LP 4 FST 3 2002 FullText.pdf
  Restricted Access
43.02 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.