Please use this identifier to cite or link to this item:
http://umt-ir.umt.edu.my:8080/handle/123456789/3293
Title: | Keracunan makanan oleh Bakteria SALMONELLA ENTERTIDIS |
Other Titles: | Kes di kalangan siswi-siswi Universiti Teknologi Mara Cawangan Dungun, Terengganu |
Authors: | Kartini Noseri @ Nazri |
Keywords: | LP 8 FST 1 2000 Kartini Noseri @ Nazri Laporan Projek FST 2000 |
Issue Date: | 2000 |
Publisher: | Terengganu: Universiti Putra Malaysia Terengganu |
Abstract: | Kajian ini adalah bertujuan untuk mengenalpasti sumber jangkitan bakteria Salmonella enteritidis yang membawa kepada kes wabak keracunan makanan di kalangan siswi-siswi Universiti Teknologi Mara Dungun dan juga mengenalpasti corak kerintangan bakteria ini terbadap antibiotik-antibiotik yang diuji. Kajian ini di jalankan dengan bantuan pihak Jabatan Patologi Hospital Kuala Terengganu dan Pejabat Kesihatan Daerah Dungun bermula daripada timbulnya kes pertama keracunan makanan ini dilaporkan sehinggalah ia diisytiharkan sebagai wabak keracunan yang akhirnya dapat dikawal. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/3293 |
Appears in Collections: | Fakulti Sains dan Teknologi |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
LP 8 FST 1 2000 Abstract.pdf | 1.43 MB | Adobe PDF | View/Open | |
LP 8 FST 1 2000 FullText.pdf Restricted Access | 10.54 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.