Please use this identifier to cite or link to this item:
http://umt-ir.umt.edu.my:8080/handle/123456789/10449
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Suryati Awang | - |
dc.date.accessioned | 2018-11-21T08:03:06Z | - |
dc.date.available | 2018-11-21T08:03:06Z | - |
dc.date.issued | 2007 | - |
dc.identifier.uri | http://umt-ir.umt.edu.my:8080/xmlui/handle/123456789/10449 | - |
dc.description.abstract | Kajian ini dijalankan untuk mengkaji pola pemakanan di kalangan pelajar sekolah rendah di daerah Kuala Terengganu berdasarkan kepada aspek-aspek pola pemakanan pelajar di sekolah dan di rumah. lbu bapa juga ertanggungjawab terhadap pemakanan pelajar. Kajian ini telah dijalankan di daerah Kuala Terengganu dengan menggunakan borang soal selidik. Seramai 100 orang responden telah ditemubual untuk mendapatkan maklumat dan pandangan dalam kajian ini. Soalan di dalam soal selidik ini dibuat sendiri dan diuji dengan perisian SPSS dan mendapat nilai kebolehpercayaan sebanyak 0.6786. Saal selidik ini mengandungi 40 kenyataan yang dikumpulkan mengikut beberapa kategori seperti makanan di kantin sekolah, pola pemakanan harian, kualiti makanan dan penyediaan makanan. Semua data dianalisis dengan menggunakan kaedah statistik deskriptif untuk mengira peratusan dan frekuensi. Rumusan dan kesimpulan akan dibuat berdasarkan kepada pengiraan-pengiraan tersebut. Persembahan hasil kajian dibentangkan dalam bentuk jadual. | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.publisher | Terengganu: Universiti Malaysia Terengganu | en_US |
dc.subject | LP 3 FPE 3 2007 | en_US |
dc.subject | Suryati Awang | en_US |
dc.title | Kajian pola pemakanan di kalangan pelajar sekolah rendah di daerah Kuala Terengganu | en_US |
dc.type | Working Paper | en_US |
Appears in Collections: | Fakulti Pengurusan Ekonomi |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
LP 3 FPE 3 2007 Abstract.pdf | 569.27 kB | Adobe PDF | View/Open | |
LP 3 FPE 3 2007 Full Text.pdf Restricted Access | 3.63 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.