Please use this identifier to cite or link to this item: http://umt-ir.umt.edu.my:8080/handle/123456789/3116
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorAzhar A. Manan-
dc.date.accessioned2014-07-07T01:38:28Z-
dc.date.available2014-07-07T01:38:28Z-
dc.date.issued2000-
dc.identifier.urihttp://dspace.psnz.umt.edu.my/xmlui/handle/123456789/3116-
dc.description.abstractKajian terhadap melinjau(Gnetum gnemon), telah dilakukan bagi mengisi kekurangan maklumat sains tentang nilai pemakanan buah ini. Dalam buah segar kandungan kelembapannya adalah sebanyak 49.17%, abu sebanyak 13.10%, kanji sebanyak 37.09g, kalsium sebanyaK 11.38mg, magnesium sebanyak 6.92mg dan potassium sebanyak 16.96mg; masing-masing bagi setiap lOOg sampel.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherTerengganu: Universiti Putra Malaysia Terengganuen_US
dc.subjectLP 2 FST 1 2000en_US
dc.subjectAzhar A. Mananen_US
dc.subjectLaporan Projek FST 2000en_US
dc.titleEkstrak Nutrisi daripada dan daun Melinjau (Gnetum Gnemon)en_US
dc.typeWorking Paperen_US
Appears in Collections:Fakulti Sains dan Teknologi

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
LP 2 FST 1 2000 Abstract.pdf993.57 kBAdobe PDFView/Open
LP 2 FST 1 2000 FullText.pdf
  Restricted Access
6.84 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in UMT-IR are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated